Szolgáltatások
0
Kosár

Igen, kérjük jelezd munkatársainknál, ha ilyen hívást kérsz.

Segített ez a válasz?

Tudunk vágott tekercseket is szkennelni, ha kisfilmnél minimum 2 kockányi csíkokra van vágva, de rollfilmek esetében akár kockánként is. Keretezett diából kivett kockát, vagy simán egy kockára vágott kisfilmet sajnos nem tudunk szkennelni.

Segített ez a válasz?

Kétféle felbontással dolgozunk.

 

A klasszikus 35 mm-es filmek esetében:

- A kisebbik szkennelésünk (30x45 cm-es méretig papírképre nagyítható, online megjelenéshez ideális) - 2048x3091 pixel - kb. 2200 dpi, kb. 2-3 MB

- A nagyobbik szkennelésünk (fotótechnikával kb. 100x150 cm-ig papírképre nagyítható, a profiknak) - 4492x6774 pixel - kb. 4800 dpi, kb. 18-20 MB

 

A 120 mm-es rollfilmeknél a különböző kockaméretek miatt a felbontások különböznek. A szkenner képérzékelő lapkájának magassága határozza meg a fix oldalt, melyhez aránylik a kocka szélessége. Az alábbi példában a 6x7-es kockaméretet vesszük alapul.

- A kisebbik szkennelésünk 2048x2510 pixel - kb. 900 dpi

- A nagyobbik szkennelésünk 4827x5631 pixel - kb. 2000 dpi

 

A fájlméretek csupán tájékoztató jellegűek, hiszen attól függően hogy képünkben mennyi információ van (fekete-fehér vagy színes, ha színes, mennyi színt tartalmaz) elég nagy a szórás.

Segített ez a válasz?

Elkészült képeidet Google Drive linkként küldjük. A képek innen egyesével vagy csoportosan letölthetők, vagy saját Drive-ba áthelyezhetők.

 

Mikor kapom meg a képeket?

Ha üzletünkben előre rendezted a szolgáltatás végösszegét, a rendelés elkészültekor azonnal (a leadástól számítva általában 24 órán belül) küldünk egy e-mailt megadott e-mail címedre, ez tartalmazza a linket szkennelt fotóiddal.

Ha utólag szeretnéd rendezni a megrendelést, lehetőséged van az elkészülést jelző emailből egy "Online fizetek" linkre kattintva a SimplePay rendszerén keresztül, vagy az üzletben személyesen kifizetni a rendelést. Mindkét esetben a fizetés után néhány perccel küldjük a linket.

 

Segített ez a válasz?

A filmszkenneléseket Google Drive-on tároljuk. A fotók az általunk küldött linkről érhetők el. A szkennelt képek 3 évig elérhetők a Drive fiókban, utána értesítés nélkül törlésre kerülnek. Mivel külső szolgáltatót veszünk igénybe a fényképek tárolására így sajnos erre semmilyen garanciát nem tudunk vállalni.  Javasoljuk a kapott képeket saját Drive fiókba átmenteni, illetve letölteni fizikai tároló eszközre.

Segített ez a válasz?

Csak JPG kiterjesztésű fájlokat készítünk.

Megegyező felbontású szkenneléskor csak a fájltömörítés módjában van különbség, a képminőségben véleményünk szerint nem látható.

A TIFF fájlok kb 10x annyi tárhelyet foglalnak, mint a JPG képek, ami leginkább azért van, mert a TIFF fájlok tömörítetlenek vagy veszteségmentes algoritmussal minimálisan tömörítettek. A TIFF fájlban minden egyes pixel külön tárolódik, ami a részletek retusálásánál és nagyításkor a szemcsék minőségében játszhat szerepet.

A TIFF-nek akkor lehet értelme, ha a képet többször megnyitnád módosításra és rámentenél a fájlra. Viszont megoldás, ha a letöltés után az első felülíráskor JPG mellett TIFF-et is mentesz a képről, és a TIFF-el dolgozol tovább.

Segített ez a válasz?

Minden szkennelt fájlt sRGB-ben mentünk. Laborgépeink és szkennereink kizárólag sRGB színtérben dolgoznak, a lézeres levilágítás is ebből a színtérből történik.

Segített ez a válasz?

Push hívást +1 pushig tudunk vállalni, pull-t azonban nem.

Segített ez a válasz?

Ha exponálatlan, vagy teljes egészében fényt kapott filmed van, melyről nem tudunk értékelhető végeredményt produkálni, a szolgáltatás filmhíváson felüli értékét (tehát ha mondjuk szkennelést is rendeltél, akkor a szkennelés árát) visszaadjuk Fotológus Ajándékkártyán.

Segített ez a válasz?

Ebben az esetben használd Filmfutár szolgáltatásunkat!

https://fotologus.hu/analog-labor/filmfutar oldalon válaszd ki, mi történjen filmeddel, rendeld meg, majd alaposan becsomagolva futárszolgálattal, vagy postai ajánlott küldeményként add fel címünkre a nyersanyagot. Mi elkészítjük a kívánt szolgáltatást, majd választásodtól függően visszaküldjük, vagy átveheted üzletünkben.

Segített ez a válasz?

Kérjük, ha filmed postán küldöd, mindenképp ajánlott küldeményként add fel! A postán elkavarodott negatívokért nem tudunk felelősséget vállalni.

Segített ez a válasz?