Szolgáltatások
0
Kosár

ÁSZF

1. Általános tudnivalók

A Fotológus webáruházat a Fotológus Kft. üzemelteti (továbbiakban Üzemeltető). 

2. Vásárlási módok

Házhozszállítás:
A megrendelt terméke(ke)t  1-2 munkanapos határidővel a GLS, vagy a Sameday futárszolgálat juttatja el hozzád. A futárszolgálatok különböző szolgáltatásokat nyújtanak, különböző árakon. Fizetésre előzetes bankkártyás fizetéssel, illetve készpénzben vagy bankkártyával, utánvéttel van mód az átvétel alkalmával a szállítást végző futárnak. A termékek házhozszállítását csak Magyarország területén belül vállaljuk. 

Személyes átvétel:
Lehetőséged van a megrendelt termékeket a Blaha Lujza térnél található (1072 Budapest, Rákóczi út 38.) üzletünkben is átvenni, a rendelés teljesítéséről szóló értesítést követően.

A webáruházban található árak és akciók kizárólag a webáruházban leadott rendelésekre érvényesek.

3. A webshopon keresztül történő vásárlás lépései

- Bejelentkezés/regisztráció: A Fotologus.hu webshopban regisztráció nélkül, vagy regisztráció után tudod vásárlói kosarad összeállítani. A honlap jobb felső sarkában lévő Belépés gombra kattintva regisztrálhatsz adataid megadásával vagy beléphetsz a már korábban megtörtént regisztráció esetén felhasználóneved vagy e-mail címed és jelszavad begépelésével.

- Megrendelés: Miután végeztél a termékek kiválasztásával, szintén a jobb felső sarokban, a Kosár tartalma feliratra kattintva megkezdheted a termékek megrendelését. A következő oldalon a rendelési adatok megadásával juthatsz el a tényleges megrendelésig.

A következő oldalon végül a Rendelés megerősítése gomb megnyomásával küldheted el megrendelésed.

4. A vásárlástól való elállás joga, módja, következményei 

Weboldalunkon két típusú -továbbértékesített, előre gyártott (pl. fotófilm, fotóalbum, képkeret, stb.), illetve egyedi, saját fényképpel ellátott- termék rendelhető. A két típusú termék rendelésének esetén más és más jogok illetik meg a feleket.

- Előre gyártott termékek: Az elállási jog gyakorlásához írásban kell fordulni az Üzemeltetőhöz annak hivatalos email címén:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy szóban telefonszámán: +36-1/58-58-999. Ebben az esetben az Üzemeltető online bankkártyás fizetés esetén arra a bankszámlára melyről a tranzakció történt, utánvétes fizetés esetén pedig az elérhetőségek valamelyikén megadott bankszámlaszámra visszautalja a Vásárló részére a szolgáltatás díját, melybe házhozszállítás esetén a fuvardíj nem tartozik bele. A termékek Üzemeltető részére visszaküldendők annak címére: Fotológus Kft. 1072 Budapest, Rákóczi út 38.

- Saját fényképes termékek: Tekintettel arra, hogy a termékek a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés c) pont alapján olyan nem előre gyártott terméknek minősülnek, amelyeket a fogyasztók utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állít elő az Eladó (egyedi termék), a Vásárlót nem illeti meg elállási jog.

5. Sérült, hibás termék javítása/cserélése (jótállás, szavatosság)

Amennyiben egyedi termékeinket érinti a fent nevezett probléma, úgy az Üzemeltető elérhetőségein szükséges azt jelezni (a sérülésről, hibáról készült kép csatolásával): email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: +36-1/58-58-999, illetve Üzemltető címén: Fotológus Kft. 1072 Budapest, Rákóczi út 38. Ebben az esetben Üzemeltető vállalja a termék (fotókönyv, fotónaptár, vászonkép, fotóprint) díjmentes elkészítését, és -amennyiben ez opció- a házhoz szállítást. 

A webshop-ban rendelt termékek esetén (fotófilmek, egyszerhasználatos fényképezőgépek, képkeretek, fotóalbumok, elemek, ajándékkártyák) a metódus megegyezik az egyedi termékek cseréjével. 

6. Át nem vett termékek és leadott filmek kezelése

A webshopban rendelt termékeink esetén a személyes átvételre 30 nap áll a megrendelő rendelkezésére. A határidő lejárta után a megrendelést töröljük. Analóg filmkidolgozás esetén a leadott negatívokat és papírképeket 1 évig tároljuk, ezt meghaladóan azok előzetes értesítés nélkül megsemmisítésre kerülnek. Az egyedi termékek esetén (fotókidolgozás, fotónaptár, fotókönyv, vászonkép) az elkészült megrendeléseket - ha nincs egyéb rendelkezés - átvételig megőrizzük.

 7. Egyéb rendelkezés

 Mindent megteszünk személyes adataid és feltöltött fényképeid védelme érdekében, azonban feltörhetetlen rendszer nem létezik, minden erőfeszítésünk ellenére, 100%-ban nem tudjuk garantálni hogy egy ilyen irányú külső cselekmény nem fog bekövetkezni. Ezért arra kérünk, hogy rendkívül személyes, féltett, vagy szenzitív tartalmú fényképidet csak ennek tudatában töltsd fel rendszereinkbe.