Életre keltjük emlékeid!
0
Kosár
Kapcsolat

Minden esetben 4db igazolványképet készítünk a feltöltött fotódról.

Segített ez a válasz?

Az igazolványképkészítés menete eltér a sztenderd eljárásainktól. Erre a célra elkülönített nyomtatókkal, speciális papírra nyomjuk a képeket, ez egy fóliázott, kemény papír, mely minden követelménynek megfelel. A feltöltött fotóidat -ha szükséges- javítjuk mind a képkivágás, mind a szín- és tónuseltolódások tekintetében. A nyomtatás elkészülte után a fotókat igazolványképvágóval vágjuk ki, amely milliméterpontosan akkora, mint amekkora képre szükséged lehet.

Segített ez a válasz?

Leggyakrabban egy órán belül elkészülünk igazolványképeddel, az elkészülésről minden esetben értesítünk a megadott elérhetőségeiden.

Segített ez a válasz?

Rendelőfelületünkön a két leggyakoribb méretet lehetséges megrendelni. A sztenderd európai szabvány, melyet itthon is használunk 3,5x4,5 cm, valamint a leggyakrabban indiai és amerikai vízumhoz szükséges méret az 5x5 cm. Mint minden igazolványképnek, így ezeknek is rendkívül szigorú szabályoknak kell megfelelniük, ezért kérjük csak akkor rendeld meg az igazolványképet, ha biztos vagy benne hogy a választott célnak megfelelő fotót töltöd fel (pl. általunk korábban készített és emailben elküldött digitális fotó).

Segített ez a válasz?

Nem vállaljuk a kiszállást a fotózáshoz, mi csak a kész fotóból készítjük el a minden követelménynek megfelelő igazolványképet. Erre a feladatra érdemes felkérni egy profi fényképészt, aki tisztában van az igazolványkép fotózás alapvetéseivel. A kapott fotót rendelőfelületünkre feltöltve https://fotologus.hu/component/photoorder/order2?category=52 pillanatok alatt megrendelhető az igazolványkép.

Segített ez a válasz?

Egyes esetekben előforulhat, hogy mindenképpen otthon készült fotóból van szükség igazolványképre, nem lehetséges bejönni az üzletünkbe (pl. idős, beteg emberek esetében). Ilyenkor a következőkre érdemes odafigyelni:

Ha lehet, menjünk ki a szabadba, természetes fényre. Fontos az arc és a háttér egyenletes megvilágítása. Mindenképpen valamilyen fehér hátteret szükséges biztosítani a képhez, akár egy lepedőt kifeszítve az alany mögé. Ha bent fotózunk egy szobában, lehetőleg fehér falnál tegyük, valamint minden világítást kapcsoljunk fel. Ha vakuval, szemből fotózunk, félő hogy a hátterünkre árnyékot vet az arc, ezt kerüljük el, lehetőleg vaku nélkül fotózzunk.

Mindezek betartása mellett sem száz százalékig biztos hogy elfogadják majd a fotót, de a legtöbb ilyen indokolt esetben kivételt szoktak tenni a hivatalokban.

Segített ez a válasz?

Alapvetően bármilyen fotóból tudunk igazolványképet készíteni, azonban fontos szem előtt tartani a fotó célját.

- Ha hivatalos okmányba (pl. útlevél, vízum) van szükség a fotóra, akkor rengeteg elvárásnak kell megfelelnie a fényképnek. Ilyenek például a képkivágási arányok, fejméret, arc pozíciója, háttér színe, stb. Ilyen esetekben nem javasoljuk otthon készített fénykép igazolványképként történő megrendelését, mert nagyon valószínű hogy nem fogják elfogadni az okmányok kiállításakor. Mindenképp javasoljuk üzletünk felkeresését, ahol minden követelménynek megfelelő igazolványképet tudunk készíteni.

- Egy profi fotós által készített (pl. tablófotót) a legtöbb helyen elfogadnak különböző utazási igazolványokhoz, bérletigazolványhoz, diákigazolványhoz, iskolai beiratkozáshoz.

- Az amatőr körülmények között (családi eseményen, otthon, stb.) készült fotókat a legtöbb személyazonosság igazolásához használatos okmányhoz nem fogadják el, így ezekből csak akkor érdemes igazolványképet készíteni, ha a felhasználás célja nem hivatalos.

 Minden esetben győződj meg arról, hogy az általunk rendelni kívánt fotó megfelel-e a cél követelményeinek. Ha nem vagy benne biztos, inkább látogass el üzletünkbe, ahol percek alatt elkészítjük igazolványképed, amely egészen biztosan felhasználható lesz bárhol a világon.

Segített ez a válasz?