Életre keltjük emlékeid!
0
Kosár
Kapcsolat

Prémium Fotókönyvszerkesztés

A lehető legegyszerűbben szeretnéd megszerkeszteni Prémium Fotókönyved? Nem szeretnéd megszakítani alkotásod amiatt, mert nem vagy biztos abban, hogyan tudsz plusz képhelyet létrehozni? 4 pontban összeszedtük Neked a fotókönyvszerksztés alapvető elemeit, melyet ha figyelmesen elolvasol, biztos tudás birtokában leszel ahhoz, hogy Prémium Fotókönyved készítése valóban egy kreatív kikapcsolódás legyen. Készen állsz? Vágjunk bele:

1. Képek összegyűjtése

Indítsd el a Fotókönyv szerkesztőt, majd a könyvbe szánt fényképeidet gyűjtsd a tálcára. Ehhez kattints a "Fényképek hozzáadása" gombra. 
Fényképidet feltöltheted számítógépről egyesével vagy akár egy teljes mappát is. Ehhez válaszd a "Képek hozzáadása" gombot.
Ha korábban már töltöttél fel fényképeket a weboldalra, akkor a "Fotológus Galéria" fülön mappákba rendezve megtalálod azokat. Innen is.
Ha mobiltelefonnal készült fényképeidet a Google Photos app-ban tárolod, akkor onnan is kiválaszthatod a képeket.

 első2
 masodik2

2. Alapbeállítások 

Válaszd ki a könyv borítóját, méretét. Döntsd el kérsz-e korrekciót vagyis, hogy átnézzük-e és javítsuk-e a képeidet, majd add meg hány darabot szeretnél rendelni a könyvből. Ezeket a lépéseket akár később is megteheted.

3. A borító szerkesztése

Kezd el a szerkesztést a borítóval. Az "Elrendezések fülre" kattintva válaszd ki, hogy a borítón szereplő kép hol jelenjen meg, ugyanakkor választhatsz többképes elrendezések közül is.
Húzd a borítóra szánt képedet a könyvlapban levő képhelyre (húzás helyett egy kattintással ki is jelölheted a képet majd a könyvben levő képhelyre kattintva a helyére kerül a kép. Ez a funkció főleg a mobiltelefonon történő könyvszerkesztésnél lesz hasznos)

 harmadikabb
 negyedik

4. A tartalom szerkesztése

Lapozz a könyv első oldalára. Ezt megteheted a jobbra nyíllal vagy a könyv alatt látható lapszámra kattintással is.

Kezd el az első oldal szerkesztését. Alap esetben egyetlen képhely van csak a lapon és a behúzott kép teljesen kitölti a bal-jobb könyvlapot. Ha több képet szeretnél elhelyezni, akkor a lap felett levő "Képhely hozzáadása" gombbal újabb képhelyeket hozhatsz létre. Még egyszerűbb, ha a tálcán több képet jelölsz ki egyszerre és ezeket együtt húzod be a könyvbe. Ekkor a képhelyek automatikusan létrejönnek (ez a funkció telefonos szerkesztéskor nem működik)

Ha nem tetszik a felajánlott képelrendezés akkor a lap feletti balra-jobbra nyilakkal választhatsz új elrendezést, vagy az elrendezések fülre kattintva megnézheted az összes lehetséges variációt. Ha innen választanál akkor dupla kattintással tudod aktiválni az elrendezésmintát. Továbbá a könyv lapjait tükrözheted vízszintesen vagy függőlegesen a lap feletti ikonokkal.

Képek eltávolítása a könyvből.

Ha egy már bekerült képet törölni szeretnél, akkor:

  • húzd vissza a tálcára, 
  • vagy kattints a képre és nyomd meg az Eltávolítás gombot,
  • vagy egyszerűen húzz rá egy másik képet a tálcáról. Ekkor az eredeti kép visszakerül a tálcára.

Képek szerkesztése

A fotókönyvbe behúzott képeket szerkesztheted is. Ehhez kattints a képre, hogy megnyíljon a szerkesztő ablak. Itt a képkivágáson túl vílágosítani, sötétíteni tudod a képet, valamint beállíthatod a színeit.

Könyvlapok hozzáadása:

Alap esetben egy könyvben 10 lap (20 oldal) áll rendelkezésedre. Ha szeretnéd akár 25 lappal is (50 oldal) bővítheted a könyvedet. Ehhez használd a lap alján a könyvlapok melletti "+" jelet.

Könyvlapok sorrendje:

Kattints az "Előnézet" gombra. Itt húzással tudod a lapok sorrendjét megváltoztatni. Ha mobilon szerkeszted a könyvet akkor jelölj ki egy könyvlapot, majd a "Kijelöltek mozgatása" gombbal tudod a sorrendet megváltoztatni. 

A könyvlapok törlésére az "Előnézet" ablakban van lehetőséged.