Életre keltjük emlékeid!
0
Kosár
Kapcsolat

Prémium Fotókönyvszerkesztés lépései

A lehető legegyszerűbben szeretnéd megszerkeszteni Prémium Fotókönyved? Nem szeretnéd megszakítani az alkotás folyamatát, csak mert nem vagy biztos abban, hogyan tudsz plusz képhelyet létrehozni? 4 pontban összeszedtük Neked a fotókönyvszerksztés alapvető elemeit, melyeket ha figyelmesen elolvasol, biztos tudás birtokában leszel ahhoz, hogy Prémium Fotókönyved készítése valóban egy kreatív kikapcsolódás legyen. Készen állsz? Vágjunk bele:

1. Képek összegyűjtése

Kattints a "Fényképek hozzáadása" gombra. 
Fotóidat feltöltheted számítógépről, vagy a Google Képek alkalmazásból is, korábban feltöltött képeidet megtalálod Fotológus Galériádban.

 1
 2

2. Alapbeállítások 

Válaszd ki a könyv borítóját, méretét. Döntsd el, kérsz-e képkorrekciót (ilyenkor mi is ellenőrizzük fényképeid), illetve add meg, hány darabot szeretnél rendelni a könyvből. Ezeket a lépéseket akár később is elvégezheted.

3. A borító szerkesztése

Kezdd el a szerkesztést a borítóval. 
Az "Elrendezések fülre" kattintva válaszd ki a borítón szereplő kép helyét.
Választhatsz többképes elrendezések közül is.
Húzd a borítóra szánt képedet a könyvlapon levő képhelyre
Mobileszközön történő szerkesztés esetén a képre, majd a képhelyre koppintással kerül a kép a könyvbe

 3
 4

4. A tartalom szerkesztése

A könyvlap melletti nyilakkal, vagy a könyvlap alatt látható lapszámra kattintva tudod lapozni könyvlapokat. 
Egy behúzott kép teljesen kitölti a bal-jobb könyvlapot, több kép elhelyezéséhez kattints a "Képhely hozzáadása" gombra vagy jelölj ki egyszerre több képet a tálcán és húzd be őket a könyvbe. 
Ekkor a képhelyek automatikusan létrejönnek (ez a funkció mobilos szerkesztéskor nem működik)

A lap feletti balra-jobbra nyilakkal választhatsz új elrendezést, vagy kattints az "Elrendezések" fülre és dupla kattintással válassz az összes lehetséges variáció közül.  A lap feletti ikonokkal tudod a könyv lapjait tükrözni vízszintesen és/vagy függőlegesen 

Képek eltávolítása a könyvből.

Ha egy már bekerült képet törölni szeretnél, akkor:

  • húzd vissza a tálcára, 
  • vagy kattints a képre és nyomd meg az Eltávolítás gombot,
  • vagy egyszerűen húzz rá egy másik képet a tálcáról. Ekkor az eredeti kép visszakerül a tálcára.

Képek szerkesztése

A fotókönyvbe behúzott képeket szerkesztheted is. Ehhez kattints a képre, hogy megnyíljon a szerkesztő ablak. Itt a képkivágáson túl vílágosítani, sötétíteni tudod a képet, valamint módosíthatod színeinek egyensúlyát.

Könyvlapok hozzáadása:

Alapesetben egy könyvben 10 lap (20 oldal) áll rendelkezésedre. Ha szeretnéd, akár 25 laposra is (50 oldal) bővítheted a könyvedet. Ehhez használd a lap alján a könyvlapok melletti "+" jelet, de a "Lapelrendezés" ablakban is hozzáadhatsz további könyvlapokat.

Könyvlapok sorrendje:

Kattints a "Lapelrendezés" gombra. Itt húzással tudod a lapok sorrendjét megváltoztatni, vagy jelölj ki egy könyvlapot, majd a "Kijelöltek mozgatása" gombbal tudod a sorrendet megváltoztatni. 

A könyvlapok törlésére is a "Lapelrendezés" ablakban van lehetőséged.