Életre keltjük emlékeid!
0
Cart

Természetesen tudunk vágott tekercseket is szkennelni, de kisfilmnél minimum 2 kockányi csíkokra kell legyen vágva, roll filmnél akár kockánként is tudunk.

Ezért keretezett diából kivett kockát vagy simán egy kockára vágott tekercset sajnos nem tudunk szkennelni.

A vágott film szkennelés feláráról az alábbi oldalon tájékozódhatsz: https://fotologus.hu/analog-labor

Was this helpful?

Minden szkennelt fájlt sRGB-ben mentünk.

A legtöbb monitor jobb esetben is csak az sRGB színteret fedi le és nem tudja megjeleníteni az árnyalatokat megfelelően.

A webböngészők is az sRGB színteret támogatják csak, ezért ha pl. egy AdobeRGB vagy ProfotoRGB profilú képet jelenítesz meg böngészővel, akkor az nem lesz színhelyes.

Valamint Noritsu laborgépeink is csak kizárólag sRGB színtérben dolgoznak, a lézeres levilágítás ebből a színtérből történik.

Was this helpful?

Megegyező felbontású szkenneléskor csak a fájl tömörítés módjában van különbség, a képminőségben véleményünk szerint nem látható.

A TIFF fájlok kb 10x annyi tárhelyet foglalnak, mint a JPG képek, ami leginkább azért van, mert a TIFF fájlok tömörítetlenek vagy veszteségmentes algoritmussal minimálisan tömörítettek. A TIFF fájlban minden egyes pixel külön tárolódik, ami a részletek retusálásánál és nagyításkor a szemcsék minőségében játszhat szerepet.

Ha tesztelnéd a különbséget, akkor ezen az oldalon több filmtípus esetében is megnézheted a különböző tömörítési eljárásokat: https://fotologus.hu/analog-labor

A TIFF-nek akkor lehet értelme, ha a képet többször megnyitnád módosításra és rámentenél a fájlra. Viszont spórolhatsz azzal, ha JPG-ben kéred a szkennelést és az első felülíráskor JPG mellett TIFF-et is mentesz róla, és a TIFF-el dolgozol tovább.

Was this helpful?

CD/DVD írás szolgáltatásunk megszűnt. A képeket Google Drive-on tároljuk és egy hozzáférést biztosító linkkel adjuk át.

Hozott pendrive-ra csak akkor tudjuk biztosítani a képek kiírását, ha azt a szolgáltatás megrendelésekor jelezték.

Was this helpful?

A filmszkenneléseket Google Drive-on tároljuk. A fotók az általunk küldött linkről érhetők el.

A szkennelt képek 3 évig elérhetők a Drive fiókban, utána értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Mivel külső szolgáltatót veszünk igénybe a fényképek tárolására így sajnos erre semmilyen garanciát nem tudunk vállalni

Javasoljuk a kapott képeket saját Drive fiókba átmenteni, illetve letölteni fizikai tároló eszközre.

Was this helpful?

Elkészült képeidet Google Drive linkként küldjük. A képek innen egyesével vagy csoportosan letölthetők, vagy saját Drive-ba áthelyezhetők.

Mikor kapom meg a képeket?

Amikor elkészültünk a szkenneléssel (általában maximum 24 órán belül) küldünk egy e-mailt a rendelés elkészültéről az előre megadott e-mail címre. (Ha a rendelés leadásakor megadtad az e-mail címedet). Ez az e-mail csak arról szól, hogy elkészültünk a munkával, nem tartalmazza a szkennelt képeket.

Amennyiben a rendelés előre ki lett fizetve, akkor a rendelés elkészülte után néhány perccel küldjük a Google Drive linket a szkennelt képekkel.

Amennyiben a fizetés utólag, az üzletben történik, akkor a fizetés után néhány perccel küldjük a Google Drive linket a szkennelt képekkel.

 

Was this helpful?

Filmszkenneléshez Noritsu laborgépünk beépített szkennerét használjuk.

Papírkép szkennelést nem tudunk vállalni.

Was this helpful?