Szolgáltatások
0
Kosár

Fénykép készítése vízumlottóhoz

 

Vízumkép készítés Budapesten

1072. Budapest,Rákóczi út 38. (Fotológus üzlet)

  Blaha Lujza tér

 Meddig van nyitva az üzlet?

Munkanapokon 10-18 óráig várunk.


 Mennyibe kerül az vízumkép?

Digitális és 4 db papírkép: 3990 Ft


 Kérdésed van?

+36-1-58-58-999

 Klikk a Gyakori Kérdésekhez


Minden, amit tudnod kell a jelentkezéshez

Csak kevesen tudják, hogy létezik egy lottó, amin pénz helyett letelepedési vízumot lehet nyerni az USA-ba. A DV lottó, azaz Diversity Vízumlottó Program (Diversity Visa Program) segítségével úgy juthatsz zöldkártyához az Egyesült Államokba, hogy szinte semmi mást nem kell tenned, mint kitöltened egy űrlapot. Persze azért nem árt néhány dologra odafigyelni szerencsepróbálás közben, ezért összeszedtünk mindent, amit a zöldkártya lottóról tudnod kell.

Mi fán terem a zöldkártya, és egyáltalán, mi ez az egész? 

Az amerikai állampolgársági és bevándorlási hivatal (USCIS) által kiadott zöldkártya lehetővé teszi, hogy hosszú távon élj és dolgozz az Egyesült Államokban. Számos módja van a zöldkártya megszerzésének, beleértve a házasságkötést, a foglalkoztatást, a menekültstátuszt vagy a Diversity Vízumlottó (DV) programba való bekerülést.

A DV lottó az Egyesült Államok sorsoláson alapuló programja, aminek keretében évente 55 000 bevándorlási vízum megszerzését teszik lehetővé.

,,A programot az 1990-ben módosított bevándorlási törvény hozta létre, és az amerikai külügyminisztérium szervezi és felügyeli.Az első regisztrációs időszak (DV-1) 1993-ban nyílt meg, és az első sorsolás 1994-ben zajlott le. A DV-2005-ös jelentkezési időszaktól kezdve a korábbi papír alapú jelentkezést leváltotta egy teljesen elektronikus, online rendszer.” [1]

A program célja a bevándorlók közötti sokszínűség kialakítása, így csak az olyan országok állampolgárai vehetnek részt a sorsoláson, amelyből az elmúlt öt év folyamán nem haladta meg az 50 ezer főt az USA-ba letelepedési szándékkal érkezők száma. Szerencsére Magyarország a lottóra jogosult országok táborát erősíti, így ha emigrálásra adjuk a fejünket, már csak egy kis szerencsére van szükségünk a továbbiakban. Na jó, nem egészen, de erről később.

Az egyes országokra jutó nyertesek száma regionális korlátoktól függ (pl. hányan vándorolnak ki az adott országból), de nem haladhatja meg az adott ország népességének 7%-át.

A jelentkezés menete

Regisztráció (ingyenes)

Mindenek előtt el kell látogatnod a https://dvprogram.state.gov/-ra - kizárólag az Egyesült Államok Államtitkárságának hivatalos honlapján fogadják el a jelentkezéseket - és ki kell töltened egy űrlapot, lehetőleg teljesen önállóan. Ennek kitöltésére 30 perc áll rendelkezésedre.

Amennyiben bármilyen oknál fogva nem lehetséges, hogy te magad töltsd ki, javasolt, hogy jelen legyél, és tudd, pontosan milyen információk kerültek az űrlapra. Később még szükséged lesz rá.

Különböző közvetítő és pályázatíró cégek segítségének igénybevétele nem ajánlott, a USCIS (United States Citizenship and Immigration Services) elutasítja az ilyen társaságok által benyújtott jelentkezéseket.

Az - egyébként teljesen ingyenes - regisztráció feltétele, hogy minimum felsőfokú tanulmányok folytatására jogosító végzettséggel (érettségivel) vagy az általuk megjelölt hiányszakmák valamelyikéből képesítéssel és minimum 2 év szakmai tapasztalattal rendelkezz, illetve, hogy az ország, ahol születtél, szerepeljen a programra jogosult országok listáján.

Igazolványkép

Nem elhanyagolható részlet a jelentkezéskor csatolandó igazolványkép, hiszen sokan pont emiatt kerülnek kizárásra a versenyből, ugyanis a USCIS automatikusan letiltja a szabványnak nem megfelelő fényképpel ellátott dokumentumokat.

A követelmények elég pontosan meg vannak határozva, a méreteken túl olyan részleteket is megszabnak, hogy a képen szereplő fejnek a kép hány százalékát kell kitennie, hogy a szemeknek a képterület mely részén kell elhelyezkedniük, vagy milyen lehet a háttér, a tekintet. Ilyen és még sok hasonló apróságra kell odafigyelnünk, ezért az sem mindegy, hogy hol készítjük igazolványképünket.

Szerencsére akadnak már helyek, ahol pontosan tudják, hogyan kell megfelelni a DV lottó követelményeinek, és a jelentkezési időszakra úgy gondolnak, mint második igazolványkép szezonra. Ilyen hely például a Blaha Lujza tértől néhány perc sétára található Fotológus, ahol a munkatársak felkészülten várnak, hogy olyan igazolványképet készítsenek rólad, ami egész biztosan átmegy a USCIS szűrőjén, így neked nem kell azon aggódnod, hogy esetleg egy rosszul komponált kép miatt ugrik az USA vízum.

Fontos, hogy egy ember egy évben csak egy jelentkezést adhat le, egyéb esetben diszkvalifikálják a versenyből.

Esélyek a győzelemre

Az elmúlt évek statisztikái alapján, a győzelemhez azért egy jó nagy adag szerencse is kell. 2011. és 2016. között a nyertesek száma 200-300 fő körül alakult, míg a 2016 utáni években már alig haladta meg a 150 főt.

2017-ben Magyarországról 11.421 jelentkezés érkezett. A pályázók közül 153 személyt választottak ki, közülük azonban csupán 83 fő kapott végül zöldkártyát. Ez az összes pályázóra kivetítve mindössze 0.39%.

Úristen, nyertem! Hogyan tovább?

Ha szeretnéd megtudni, hogy nyertél-e, ellenőrizned kell az eredményt a https://dvprogram.state.gov/-on. Arról, hogy kisorsoltak-e, nem kapsz külön értesítést.

És itt jön egy kis csavar. Ha a szerencsés kiválasztottak között vagy, csak arra szereztél jogosultságot, hogy ezen a jogcímen bevándorlási engedélyhez folyamodhass. Ez esetben fél év áll rendelkezésedre, hogy belépj az Egyesült Államok területére, a tartózkodási és munkavállalói engedélyt csak ez után kaphatod meg. A kiválasztás önmagában nem garancia arra, hogy meg is adják a bevándorló vízumot. Ehhez nem elég a szükséges dokumentumokat benyújtanod, megfelelő anyagi fedezettel is rendelkezned kell, így bizonyítva, hogy nem leszel közteher az Egyesült Államok számára.

Továbbá ki kell töltened egy újabb formanyomtatványt, amivel időpontot kaphatsz a Konzulátushoz, ahol egy interjú után döntik el, hogy megkapod-e a zöldkártyát.


Kipróbálnád szerencsédet? Jelentkezésed előtt látogass el a Fotológus üzletébe, ahol garantáltan az előírásoknak megfelelő igazolványképet készítik el rólad. 

 

Útvonaltervezés

 


[1] https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADzumlott%C3%B3