Életre keltjük emlékeid!
0
Kosár
Kapcsolat
Rendelj papírképeket kedvenc digitális fotóidról!
Expressz fényképelőhívás prémium minőségben üzletünkben vagy házhozszállításal.
Fényképrendelés
 
App

Életre keltjük emlékeid.

Akkor válassz minket, ha te is szívesebben éled át újra emlékeid egy könyvből, albumból vagy akár csak egy borítékból átpörgetve, mint egy telefon kijelzőjén vagy egy monitoron vizslatva. Ha szívesebben lapozol az ujjaiddal, mint a "jobbra" nyíllal. Vagy ha te is inkább lefűzöd a filmjeid egy mappába, mint átmásolod... Ha számodra is fontos hogy a kép a faladon hosszú évek múlva is ugyanolyan varázsában emlékeztessen arra a pillanatra amire örökre emlékezni szeretnél, mint amikor megélted azt. Mi tényleg hiszünk ebben. Ezért célunk hogy a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelő fotószolgáltatást nyújtsuk. Neked.

Fotókidolgozás

Nem elégszel meg az átlagossal? Egy eredeti ötletet szeretnél megvalósítani?

Mi, itt a Fotológusnál hiszünk abban hogy a felejthetetlen emlékek különleges bánásmódot igényelnek. Ennek megfelelően arra törekszünk hogy minden megörökített pillanat azt a gondoskodást kapja, amit megérdemel. Bármilyen alkalomból készülhetnek fényképek, viszont mi arra helyezzük a hangsúlyt hogy tradícionális fényképelőhívási technológiánknak, valamint magas szakmai igényességünknek köszönhetően minden ilyen alkalom ünneppé varázsolódjon. Egy fényképet ezerféle módon papírra lehet vinni, viszont ahhoz hogy a kép örök emlék maradjon, prémium minőségű alapanyagokat használunk, melyekhez törekszünk a legnagyobb szakmai hozzáértéssel nyúlni.

Munkánkat minden nap, minden fénykép elkészítésénél ennek szellemében végezzük hogy az általad fontosnak vagy különlegesnek megélt pillanatot a legkiválóbb formájában adjuk a kezedbe. Életünk összes eseménye, alkalma és ünnepe fotóért kiált, ezért az év minden szakaszában igykeszünk kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítani azoknak, akiknek a fénykép érték. Válaszd ki kedvenc terméked, használd a fantáziád és merj álmodni egy óriás méretű, vagy többrészes képet a nappalid falára! A Fotológus nemcsak megvalósítja az álmaid, de külön figyelmet fordít az elérhető legszebb produktum elkészítésére. 

Ha fotókönyved nem az online megrendelőnkben, hanem bármilyen külső szoftverrel szerkesztenéd, akkor néhány technikai információval szeretnénk segíteni.

A fotókönyvek lapjait elkészítheted fotószerkesztő vagy fotóalbum szerkesztő programokkal. Fontos tudni, hogy az ingyenes fotóalbum szerkesztő programok általában nem tudnak kép formátumban menteni, így az ezekkel készített könyveket csak a terjesztő cég tudja elkészíteni.

Fotókönyveink lapjai hagyományos technikával előhívott fényképekből állnak, melyeket középen félbe hajtunk, majd egymásra kasírozunk és préseljük. Ebből következik, hogy a könyvek lapjai kinyitva adnak ki egy oldalpárt, tehát a tervezésnél a bal és jobb oldalt egy képként kell kezelni, vagyis egy 30x30 cm-es könyvnél a lapméret 30x60 cm lesz. Így ezeket az oldalpárokat kell elkészíteni annyiszor, ahány lapos könyvet szeretnél. Az oldalpárokon tetszőleges mennyiségű kép elhelyezhető kihasználva akár a hajtásnál átfutó kép elrendezést is, sőt a teljes kinyitott könyvlap állhat egyetlen fotóból, így kiemelve mind közül a legfontosabb pillanatot.

Mi nem nyomdagépekkel, hanem fotólaborral dolgozunk, így az elkészült oldalpárokat fotópapírra fogjuk levilágítani, majd előhívni, ezért a grafikai anyagnak a laborunk által elvárt követelményeknek kell megfelelnie. A lapoknak 300 dpi felbontásban, sRGB színtérben, 3*8 bit színmélységben kell készülni lehetőleg maximális minőségű JPG fájlként, de elfogadunk TIFF és PSD formátumot is. Nem tudjuk kezelni a különböző dokumentum (pl. Microsoft Word, PDF) és a vektoros formátumokat.  

Préselés után az elkészült könyvtestet körbevágjuk. A vágás során kb. 3-4 mm leesik a lapszélekből, tehát a szerkesztésnél legalább 4 mm-es kifutóval kell számolni. Ezért a lapok szélére néhány mm-s keretet tenni nem érdemes. Ha a könyvlapon a kép nem kifutó, akkor szerintünk a legjobb, ha a kép széle a könyvlap szélétől minimum 10 mm-re van.

A könyv legkisebb terjedelme 10lap (20oldal), legnagyobb pedig 25lap (50oldal) lehet. Ennél kevesebb vagy több lapból álló könyvet nem készítünk. A fájlok elnevezése egy sorszám legyen (pl. 012.jpg). A fájlneveknél figyelni kell a helyiértékekre, tehát az egyjegyű számok elé kérünk egy 0-t (pl. 06.jpg)

Mintalapot (Adobe Photoshop PSD) az alábbi linkeken találsz. Behúztuk neked a vonalzókat a legfontosabb helyekre.

Nagyon fontos, hogy az önálló szerkesztésű grafikai anyaggal kapcsolatos utólagos - a könyv elkészülte utáni - reklamációt nem tudunk elfogadni. Ezért arra kérünk - főként, ha először dolgozunk együtt - jelezz előre és elkészítünk egy mintalapot a könyvedből, amit együtt is megnézhetünk és kijavíthatod a hibákat, még mielőtt az egész könyvet lekötnénk.